Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана отстрани "Марек" и ще играе полуфинал с "Арда"

Късно снощи в последен четвъртфинал от турнира за Купата на България по волейбол, мъже, в Благоевград отборът на Монтана сензационно, но напълно заслужено победи "Марек Юнион Ивкони" с 3:2 гейма и се класира за днешния полуфинал- на 22 март, в който от 15 часа ще играе срещу "Арда" Кърджали.

Монтана поведе с 2:0 гейма след 25:23 и 25:19 точки, а после отборът необяснимо се отпусна и "Марек" изравни геймовете, като победи с 25:13 и 25:19 точки. С фантастична защита в петия гейм съставът на Петър Илиев сломи съпротивата на дупнишкия отбор, който предварително бе сочен за фаворит.

"Няма отбор, който да е дошъл на такъв форум като Купа България- да знае, че всичко се решава в един мач, и да не влиза в игра с надеждата да направи хубав мач и да победи. Поздравявам момчетата за характера, който показаха"- коментира играта на своите старши треньорът на Монтана Петър Илиев.

"След четвъртия гейм смятах, че отборът на Монтана е рухнал физически и ще можем да обърнем мача. Но... те извадиха 3-4 невероятни топки, които им дадоха шанс да играят по-освободено, може би..."- призна помощник треньорът на "Марек Юнион Ивкони" Христо Райчев.
По публикацията работи: Иван Близнаков- Радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна