Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 10 играчи Монтана загуби у дома от "Черно море" с 1:3

Монтана загуби с 1:3 у дома от "Черно море" Варна в среща от 16-ия отложен кръг на "А" група. С хеттрик се отчете Мирослав Манолов. Монтанци играха с човек по-малко 84 минути.

Домакините бяха попарени още след първия съдийски сигнал. "Черно море" откри резултата още в 10-ата секунда. Централният защитник на Монтана Копаранов опита пас към Трифонов, който бе пресечен от Манолов. Нападателят напредна и преодоля Яначков за 0:1. В 8-ата минута монтанци останаха с човек по-малко. Станислав Тодоров показа директен червен картон на левия бек Личков за удар с ръка в лицето на Фернандес. Въпреки численото си превъзходство, гостите приеха играта в своята половина. В 24-ата минута нападателят на монтанци Димитър Илиев проби отдясно, извади топката на Луис Едуардо, но ударът му бе слаб. Бразилецът се поправи в 31-ата минута. Тогава Едуардо засече центриране от фаул на Мичев и вратарят на "Черно море" Денчев бе безпомощен за 1:1. Малко след това "моряците" можеха да изравнят, но ударът на Атанасов облиза лявата странична греда на Монтана. Влезлият като резерва Александър Дюлгеров събори в наказателното поле Атанасов и съдията посочи бялата точка. Мирослав Манолов бе точен за 2:1 за "Черно море".

С подновяването на играта монтанци взеха инициативата и на два пъти имаха добри шансове за гол. Първо Луис Едуардо подаде на Митко Илиев, но нападателят би във вратаря. Воденичаров пък също пропиля шанса си за гол. В 68-ата минута Мирослав Манолов се измъкна от опита за изкуствена засада и вкара третия си гол във вратата на монтанци.
 
Късно снощи ЦСКА разгроми "Локомотив" София с 4:0. Така на върха с равен брой от 45 точки са отборите на "Лудогорец" Разград , Левски и ЦСКА.
 
Резултати:
 
Видима-Раковски - Миньор (Перник) 0 : 3
Локомотив (Пловдив) - Лудогорец : 0
Славия - Левски 0 : 3
Калиакра - Черноморец 0 : 4
Берое - Литекс 1 : 1
Светкавица - Ботев (Враца) 0 : 0
Монтана - Черно море 1 : 3
ЦСКА - Локомотив (София) 4 : 0
 
Временно класиране:
 
1. Лудогорец 45
2. ЦСКА 45
3. Левски 45
4. Черноморец 40
5. Литекс 38
6. Локомотив (Пловдив) 36
7. Черно море 34
8. Славия 33
9. Миньор (Перник) 21
10. Берое 17
11. Монтана 17
12. Локомотив (София) 16
13. Ботев (Враца) 15
14. Видима-Раковски 13
15. Калиакра 7
16. Светкавица 3
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна