Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" победи "Рилски спортист" със 76:62

Баскетболистките на Монтана победиха у дома "Рилски спортист" Самоков със 76:62 точки и поведоха с 1:0 в четвъртфиналните плейофи при жените. Успехът в зала "Младост" не дойде лесно и възпитаничките на треньора Славко Димитров се поизпотиха за победата над "скиорките", които са подсилени от Жаклин Златанова.
 
Мачът започна с няколко доста равностойни минути, но след тях Монтана записа бърза серия от 7:0 и успя да си създаде малка преднина, която момичетата удържаха през цялата първа четвърт. В следващите 10 минути Златанова записа силни минути и "Рилски спортист" доближи Монтана в резултата.

На почивката монтанчанки имаха преднина от 6 точки 38:32. След подновяването на играта "скиорките" отново се опитаха да се върнат в играта, но Монтана намираше начин да противодейства и в един момент разликата стана двуцифрена. Така след 30 минути на терена таблото показваше 55:44 за домакинките. Монтанчанки не допуснаха обрат и победиха. Ивелина Вранчева изигра страхотен мач за Монтана и завърши с 24 точки. За Рилски спортист Златанова вкара 26 точки. Утре от 18 часа в Самоков е срещата реванш. При победа Монтана се класира за полуфинала. При загуба ще има още един мач, отново в зала "Младост".
В останалите срещи: "Нефтохимик 2010"-"Славия" 92:73 и "Левски"-"Берое" 92:60.

Играе се до две победи от три срещи.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна