Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класическа победа за "Лудогорец" над "Ботев" Враца

"Лудогорец" отнесе с 3:0 "Ботев" /Враца/ в мач от 23-ия кръг от "А" група, игран в събота в Разград. С 2 гола за селекцията на Ивайло Петев се отчете Иван Стоянов, а един добави Емил Гъргоров, като Гъргоров изпусна да вкара и дузпа преди почивката, с което да направи разгрома на гостуващия тим още по-изратизетелен.

Силният натиск на домакините в началните минути даде резултат още в 9-та мин., когато Иван Стоянов беше изведен отлично от Емил Гъргоров, озова се сам срещу вратаря на гостите Христо Митов и прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.
Окрилени от ранното попадение футболистите на "Лудогорец" се хвърлиха още по-смело в предни позиции. В 14-ата минута Иван Стоянов беше съборен в наказателното поле и главният съдия Христо Ристосков отсъди дузпа. Зад топката застана Емил Гъргоров, който обаче не успя да реализира, тъй като Митов на вратата на врачани беше блестящ и спаси. До почивката не падна ново попадение и домакините се прибраха в съблекалнята само с гол аванс.
 
В 68-та мин. Мирослав Иванов беше фаулиран от Николай Маринов и Ристосков за втори път в мача посочи бялата точка. Този път с изпълнението се зае Иван Стоянов и не сгреши. Племенникът на Йордан Лечков направи 2:0. Крайното 3:0 оформи Гъргоров в 78-та мин. Минута преди края на редовното време Илия Илиев разтресе лявата греда на вратата на Радек, с което се изчерпаха възмогжностите за гол, създадени от врачани.
 
"Лудогорец" пък събра 51 точки и изостава с 3 пункта от лидера ЦСКА, който в понеделник приема аутсайдера "Светкавица". "Ботев" пък остана с актив от 18 точки и заема 12-ата позиция.

След мача старши-треньорът на "Ботев" Антони Здравков отказа да оментира треньорската криза в "Левски". Той беше помощник на Георги Иванов до края на ноември преди назначаването на Николай Костов. Здравков нямаше претенции към съдията Ристосков и определи решенията му за двете дузпи в полза на домакините като справедливи, но изрази съмнение за ситуацията, от която Иван Стоянов откри резултата, тъй като според Здравков, нападателят на разградчани е бил в положение на засада.

"ЛУДОГОРЕЦ" - "БОТЕВ" 3:0
1:0 Иван Стоянов (9), 2:0 Иван Стоянов (68-дузпа), 3:0 Емил Гъргоров (78)

"ЛУДОГОРЕЦ" (Разград): 13.Радек Петър, 5.Александър Барт, 4.Теро Мантула, 77.Витиня, 20.Шоко, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 22.Мирослав Иванов, 23.Емил Гъргоров, 7.Михаил Александров, 73.Иван Стоянов

"БОТЕВ" (Враца): 1.Христо Митов, 11.Николай Маринов, 4.Росен Ванков /43 – 17 Коконов/, 6.Тихомир Найденов, 14.Петър Альошев /73 – 7 Илиев/, 5.Николай Николов, 3.Лъчезар Балтанов, 19.Николай Христов, 20.Константин Мирчев, 27.Ивайло Раденцов, 9.Ивайло Данчев

стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Христо Ристосков

Жълти картони: Мирослав Иванов, Емил Гъргоров, Александър Барт (Лудогорец)

Срещи, 23 кръг:

Локомотив (Пловдив) - Видима-Раковски 3 : 2
Литекс - Миньор (Перник) 2 : 2
Лудогорец - Ботев (Враца) 3 : 0
Калиакра - Славия 1 : 2
 
Мачовете днес:

Черноморец - Черно море 13:30 - : -
Локомотив (София) - Левски 16:00 - : -
Берое - Монтана 17:00 - : -
ЦСКА - Светкавица 20:00 - : -
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна