Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момичетата на Кула и момчетата на Арчар- шампиони по "стрийтбол"

За втора поредна година момичетата на СОУ "В. Левски"- Кула са шампиони по стрийтбол от областната ученическа спартакиада. При момчетата победи отборът на СОУ "Хр. Ботев"- Арчар.

В шестото издание на спартакиадата във видинската спортна зала "Фестивална" участваха отборите на СОУ "Хр. Ботев" - Арчар, СОУ "Хр. Ботев"- Белоградчик, СОУ "Кирил и Методий"- Брегово, ОУ "Отец Паисий"- Видин и СОУ "В. Левски" от Кула.

"При момичетата на шесто място е отборът на Видин, петото място е за отбора на Димово, четвърти са учениците от Белоградчик. Купа за третото си място спечели отборът на Арчар. На второ място се класира отборът на Брегово. Шампион от шестото издание на ученическата спартакиада е отборът на Кула"- обяви изпълнителният директор на УСК "Шампион"- Росен Ракаджиев.

 
При момчетата на шесто място е отборът на Брегово, на пето- Димово, отборът на Белоградчик остана на четвърто място. Третото място остана за отбора на Кула, а второто- за отбора на Видин. Шампион по стрийтбол- момчета е отборът на Арчар.

Областната ученическа спартакиада във Видин се организирана от сдружение "Организациа ДРОМ" и
стартира на Международния ден на ромите- 8 април, с футболен турнир на малки вратички. Победители в турнира по футбол на малки вратички станаха момчетата на СОУ "Христо Ботев" от град Белоградчик. Те се наложиха във финала над СОУ ”Христо Ботев”-Арчар с 1-0. В спор за 3-4 място тимът на СОУ ”Св.св.Кирил и Методий”- Брегово се победи ОУ ”Отец Паисий”-Видин с 3-0. Председателят на УС на ДРОМ Донка Панайотова връчи купи и грамоти на призьорите.

Спартакиадата продължава и утре- 10 април с турнир по шахмат.
По публикацията работи: Ани Цекова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна