Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 деца и възрастни от Враца бягаха и играха аеробика, във Видин спортните обекти бяха отворени

Около 100 деца и възрастни от Враца се включиха в отбелязването на Международния ден на предизвикателството, който се провежда под егидата на МФВС и Българска асоциация "Спорт за всички",
съобщиха от пресслужбата на Община Враца. Спортните прояви се проведоха на градския стадион "Христо Ботев". В програмата на Община Враца бяха включени два масови старта- на 600 и 1200 метра гладко бягане и 15 минути аеробика.

Инициативата е съвместна с Регионалната здравна инспекция във Враца, която предостави награди за първите трима в отделните лекоатлетически дисциплини. Предметните награди са осигурени във връзка с инициативата на Световната здравна организация "Движението, това е здраве", уточниха от здравната инспекция.

Освен ученици от врачанските училища и граждани, тази година се включиха и три детски градини- "Детска вселена", "Единство, творчество, красота" и "Българче". Преподаватели, деца и родители заедно бягаха и играха аеробика, показвайки своята съпричастност към идеята за здравословен начин на живот чрез движение. За всички присъстващи бяха подсигурени фланелки, шапки и шоколади. Класиралите се до 10- то място в лекоатлетическите дисциплини получиха и флагчета.

Първите трима в отделните дисциплини:

Бягане на 600 м.
1. Петър Стефанов - "В. Кънчов"
2. Нели Николова - "В. Кънчов"
3. Борислав Георгиев - ПМГ

Бягане на 1 200 м.
1. Тихомир Костов - ПМГ
2. Гита Додова - АК "Враца"
3. Ангелина Стефанова - ПМГ

И Община Видин отбеляза Деня на предизвикателството, като подсигури свободен достъп до спортните обекти в града.

 
Международният ден на предизвикателството е най- голямата световна проява от програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА), чиято цел е да популяризира здравословния начин на живот, чрез системни занимания с физически упражнения и спорт.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна