Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Альошев разтрогна договора си с врачанския "Ботев"

Централният бранител на "Ботев" Петър Альошев е уведомил ръководството на врачанския клуб, че къса договора си с него заради неплатени заплати. Информацията беше потвърдена от президента на врачани Чавдар Атанасов.

Футболният бос заяви, че в клуба е получен факс, с който Альошев уведомява шефовете си, че няма да играе повече със зеления екип. Като причина 25-годишният футболист изтъква факта, че не е получил 3 заплати. Чавдар Атанасов допълни, че това не отговаря на истината, тъй като въпреки забавянето на пари, играчите са получавали пари и през април, и през май. Атанасов беше категоричен, че клубът ще подаде жалба в БФС срещу разтрогването на контракта, което може да извади Альошев за една година от футбола, т.е. той да не може да играе за никой роден клуб до края на контракта си с "Ботев", който е до юни 2013 година.

Петър Альошев е бивш юношески национал, той е възпитаник на детско-юношеската школа на врачани. Бранителят вкара първия гол за клуба си при завръщането му в елитната "А" група, а през последната кампания реализира още 2 попадения - срещу "Миньор" за успеха като гост с 3:1. Преди няколко месеца се заговори, че Альошев се е разбрал да облече екипа на Славия, но тогава от "Ботев" отрекоха, че са давали разрешение на играча да води преговори с "белите".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени