Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца започва лятна подготовка, ръководството с идеи за селекцията

Ясни са три от контролите по време на подготовката на "Ботев" /Враца/ през лятото. Врачани ще участват между 9 и 12 юли в международния турнир "Пирин Къп" в Банско. В Банско врачани ще играят на 9 юли от 18 часа с "Калиакра" /Каварна/, ден по-късно от 18 часа с малтийския отбор "Балзан Йотс", а на 12 юли също от 18 часа - срещу "Светкавица" /Търговище/.
 
От ръководството на клуба припомниха, че участието в турнира е планирано преди да се появи новият спонсор, което може да доведе до рокади в подготовката.
Преди планирания лагер в Банско "Ботев" трябва да изкара около седмица в Тетевен, за където заминава на 1 юли.
 
Първата тренировка на врачани е нарсочена за 27 юни /сряда/ от 17 часа. Тогава ще стане известно дали старши-треньорът Антони Здравков ще остане начело на отбора и през този сезон. Самият Здравков обяви, че не е наясно със съдбата си и очаква клубните шефове да кажат дали продължават да разчитат на него.
 
От инвестиционния фонд, който се очаква да поеме издръжката на "Ботев", не скриха, че имат идея за нов наставник на отбора и списък с футболисти, с които да подсилят лятната селекция. От клуба пък припомниха, че Здравков има договор с врачани до края на месеца и според този документ, той е задължен да се яви на 27 юни във Враца.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна