Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков остава наставник на "Ботев" Враца

Инвестиционен фонд, базиран в Лондон, ще влезе в управата на ПОФК "Ботев" Враца до 30 юли- обяви след извънредното общо събрание на клуба представителят на спонсорите Ивайло Рачев и така затвърди серионите намерения на 5-има от най-големите футболни мениджъри да инвестират пари в превръщането на "Ботев" в отбор от голяма класа. Рачев влезе в управителния съвет на мястото на подалия оставка кмет на Враца Николай Иванов. Градоначалникът обясни своя ход с желанието си по-бързо ръководният орган да подготви смяната на властта и пререгистрацията на сдружението с нестопанска цел ПОФК "Ботев" Враца в акционерно дружество.

"Оставам като член на общото събрание, което е достатъчно като ангажимент на общината. Още повече, че аз вярвам, че занапред ще има финансова подкрепа от общинския бюджет за отбора. Тя ще бъде насочена към детско-юношеската школа. Присъствието ми в управителния съвет на клуба и в разпоредителния орган с тези средства може да се разгледа и като конфликт на интереси."

Старши треньорът на врачани Антони Здравков ще продължи да изпълнява работата си, като ще му бъде предложен нов договор като наставник. В движение ще бъде променена програмата за лятната подготовка, а лагерът в Тетевен между 1 и 8 юли отпада. Вместо него футболистите ще се готвят в домашни условия. След това "Ботев" ще вземе участие в два турнира с участието на международни отбори- от 9 до 12 юли за "Пири къп" в Банско и между 22 и 26 юли в Тетевен. През следващата седмица във Враца се очакват чужденци. Подробности за селекцията съобщи Ивайло Рачев:

"Хората, които идват да инвестират в "Ботев" Враца имат списък с футболисти, които са основно от Европа и Бразилия. Футболистите, които евентуално ще дойдат, са от първия и втория състав от топклубове в Европа и Бразилия. Говоря за титуляри. Нивото е много високо и тепърва ощбествеността ще говори за това. В момента се водят преговори, желанието ни е да заиграят в "Ботев". Самата стъпка такива футболисти да дойдат в нашия град е сериозна крачка - трябва да ги убедим да дойдат да играят за "Ботев". Това става много трудно - с високи цели и дългосрочна програма."

След толкова обещание е въпрос на време да разберем дали "Ботев" ще се превърне във футболното чудо на Северозапада, както обещават новите хора в клуба, или отново ще се бори за оцеляването си. Отговорите на тези въпроси ще дойдат много скоро.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна