Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца ще води подготовка в Тетевен

"Ботев" (Враца) освободи от състава си централния нападател Ивайло Данчев. Информацията беше потвърдена от човек от спортно-техническия щаб на футболния клуб. Първоначално беше обявено, че освен Данчев извън разширения състав, който води подготовка, е и дефанзивния полузащитник Николай Николов-Джакстъра. По-късно се разбра, че Николов остава в "Ботев", макар че договора му с врачани изтече на 30 юни. Ситуацията с Данчев пък е по-различна, тъй като футболистът има действащ договор с "Ботев". Раздялата е била предизвикана от факта, че занапред старши-треньора Антони Здравков няма да разчита на футболиста. През последната кампания в "А" група той започна в 5 мача като титуляр за отбора и беше пускан като резерва в още 6 срещи. В нито един от двубоите, в които взе участие, Данчев не се разписа. Точно това е причината, която е продиктувала раздялата с нападателя.

Днес врачани се събират за нови занимания на стадион "Христо Ботев". Според неофициално потвърдена информация, отборът все пак ще замине на лагер в Тетевен през следващата седмица, макар че в петък президентът Чавдар Атанасов да обяви, че подготовката в планинския град няма да се проведе.
 
Утре /вторник, 3 юли/ врачани ще изиграят първата си проверка. Техен противник е изпадналия от елита "Светкавица" (Търговище). Контролата започва от 18 часа във Враца, като специално за срещата Антони Здравков ще доведе възпитаниците си от Тетевен.
 
До средата на седмицата в тима се очаква да пристигнат на проби 4-5 футболиста от бразилския клуб "Резенде". Информацията беше потвърдена от президента на "Ботев" Чавдар Атанасов, който уточни, че инвестиционният фонд от Лондон, който ще налее пари в „Ботев”, притежава и бразилския клуб.
Футбулен клуб "Резенде"
 
Според човек, близък до клубната управа, в групата на пристигащите от Страната на кафето, има защитници, халфове и нападатели. "Резенде" е футболен клуб, който завърши на първо място в последната кампания на шампионата "Кариока 2012", провеждан в щата Сао Пауло. До настоящия момент "Резенде" е трети във временното класиране след грандове като "Фламенго" и "Ботафого". Освен бразилци, това лято в "Ботев" се чакат и италианци, които са препоръчани от световноизвестния футболен мениджър Пепино Тири.
Пепино Тири
 
Именно Тири, Масимо Бронзета и Густаво Маскарди са тримата популярни мениджъри, които стоят зад проекта за превръщането на врачанския клуб в известен европейски отбор.
От началото на седмицата пък централният нападател на врачани Бранимир Костадинов е на проби в шотландския "Сейнт Джонстън". Голаджията ще остане до 10 юли в град Пърт, откъдето са "светците". Ако бъде одобрен, той ще бъде трансфериран в клуба, който се готви за участие в лига "Европа".
Очаквайте подробности около новите имена в клуба!
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени