Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин ще е домакин на Държавен шампионат по колоездене на писта

Видин ще бъде домакин на кръг от Държавния личен и отборен шампионат по колоездене на писта за юноши старша възраст. Спортното събитие ще се състои на 28 и 29 юли, на градския колодрум. Състезанието включва дисциплините летящ старт, индивидуално преследване, бързина, италианско преследване, отборно преследване.
 
"В последните две състезания в Сливен клубът от Видин се представи повече от достойно на шосе, където взеха участие наши колоездачи в две възрастови групи- юноши младша и юноши старша възраст. При юношите младша възраст се наредихме на 12 и 14 място, съответно Александър Генадиев и Любомир Виденов. При юношите старша възраст, отново на шосе в Сливен, 10-ти се класира Борислав Петков. Това беше особено трудно състезание- маршрутът бе 118 километра и имаше много изкачвания"- каза за РАДИО ВИДИН Велизар Маринов, треньор на видинския клуб.

 
      Така изглежда някогашната боулинг зала на видинския Колодрум... Дано преди пристигането на състезатели от цялата страна мястото придобие по-цивилизован вид.
"Тази година имаме привилегията да приемем голямо състезание и наш приоритет ще е да се преборим за медалите. Радвам се, че намерихме помощ и колодрумът ще бъде в добро техническо състояние- с маркировка, тревни площи, оградна система и т.н. И дано не прозвучи нескромно, но нашият колодрум е един от най-стръмните в България. Карането по него е трудно. В шампионата ще участват 11 клуба, с по средно 4-ма състезатели. Очакваме много публика и съм сигурен, че ще има много радостни емоции", каза още Маринов.
 
По думите му след състезанието клубът ще се оттегли в заслужена лятна почивка, но въпреки това момчетата ще поддържат форма с фитнес и, разбира се, каране на колело.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени