Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два сребърни медала за врачанските автомоделисти в Банкя

Врачанските автомоделисти спечелиха 2 медала по време на стартовете от 2-ия кръг на държавното първенство за радиоуправляеми модели с висока проходимост, тип "Бъги", "Монстери" и "Тръги".

Състезанието се проведе през почивните дни в Банкя и беше организирано от столичния клуб "Стелди Еър". Надпреварата беше в памет на напусналите този свят изтъкнати автомоделисти Красимир Младенов от Монтана и Петър Соколов от София. Заместник-председателят на Българската федерация по автомоделни спортове Огнян Филипов връчи на съпругите на двамата дойстойни пилоти почетен плакет "За принос в развитието на автомоделния спорт в република България".

47 пилота от 12 клуба в страната се съревноваваха в класовете "Бъги 1:8", "Бъги 1:5", "Монстери", "Тръги", "Електро Бъги 1:8" и "Електро Бъги 1:10". Почти през цялото време на състезанието валя дъжд, което направи трасерто мокро и много кално.

В кралския клас "Бъги 1:8" се наложи ветерана Димитър Лесковски от "Хоби Дик" /София/, следван от Емил Карамфилов и Атанас Петров от "Стелди Еър". В същият клас козлодуйския ас Марио Вутов завърши пети, Росен Ралчовски от Враца остана шести, а Румен Драганов и Александър Томов от АЕЦ Козлодуй съответно единадесети и дванадесети. В клас 1:5 Станимир Станев спечели 20-минутния финал с резултат 26 обиколки. Въпреки че стартира последен, Дамян Петров от Враца завърши втори в същия клас със 22 обиколки, а трети Светослав Янакиев от Варна.

Вторият сребърен медал за врачанските моделисти спечели Кристиян Томов, който завърши на второ място в клас "Електро Бъги 1:10". На победителите бяха връчени медали и грамоти. Следващото състезание е през следващия уикенд, когато в гр.Враца ше се проведе 3-ия последен кръг от Държавния шампионат за радиоуправляеми модели с двигатели с вътрешно горене.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна