Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърбинът Ален Радошевич спечели първенството по силов многобой в Лом

Сърбинът Ален Радошевич е краен победител от шестия кръг на откритото държавно първенство по силов многобой. Състезанието се проведе в Дунавския парк в Лом и бе включено в празничната програма за отбелязване на Деня на Лом.

Шестима тежкоатлети от България и Сърбия премериха сили в 6 дисциплини: теглене на 11- тонен камион с въже на разстояние 20 метра; пренасяне на кобилици с общо тегло 350 кг.; обръщане на 450-килограмова гума; фермерска разходка с тежести, от по 130 кг. всяка; силова щафета и прехвърляне на 130 кг. гранитна топка през препятствие. Краен победител в надпреварата стана сърбинът Ален Радошевич, който събра 36 точки. Втори е Николай Домусчиев от село Оборище, община Панагюрище, с 29 т. Трето място завоюва Милан Ранджелович от Сърбия с 22 т. На четвърто и пето място се подредиха Младен Ганчев от София и сърбинът Милан Караянович, а последното място остана за ломчанинът Ивайло Кирилов.

След края на състезанието конферансието покани желаещи от публиката да се пробват в различните силови дисциплини. 29-годишният Тихомир Миланов от кв. "Младеново" бе единият от двамата доброволци, които приеха предизвикателството. Тихомир показа завидни умения, макар че не е професионален състезател, и успя да обърне два пъти 450- килограмовата гума и един път да прехвърли през препятствие 130- килограмовата гранитна топка. За това си постижение той бе награден с плакет от БФСА и поканен да се включи в подготвителния отбор на силовите атлети. С плакет от федерацията бе награден и вторият доброволец- Борис Йорданов от село Сталийска махала, който също обърна тежката гума два пъти подред. Кметът Иво Иванов поздрави участниците в състезанието, след което връчи купата на победителя Ален Радошевич.
По публикацията работи: Владимир Недев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени