Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Джамбазки: "Монтана няма какво да губи, напрежението е в "Лудогорец"

Монтана окуця за гостуването утре на шампиона "Лудогорец" /Разград/. Срещата е последна за есенния дял на първенството на елитната "А" група. Монтанчани имат проблеми с контузени и наказани състезатели. Проблемите за старши треньорът Атанас Джамбазки са във всички постове. Най-вероятно на вратата ще застане Ивайло Яначков. Той се оказа единственият здрав страж, след като титулярът Веселин Цветковски е с охлузена кожа на прасеца на десния крак, а Сендо ще бъде опериран от херния. Десният защитник Георги Мечечиев и нападателят Димитър Воденичаров са последните двама, за които стана ясно, че няма да играят. Воденичаров получи разтежение на бедрото на последната тренировка. Опитният бранител е с болки в коляното на левия крак и ще трябва да премине допълнително изследване, за да се постави точна диагноза. В другата зона на отбраната няма да играе Виктор Дениран. Левият бек продължава да лекува разтежение на вътрешна връзка на дясното коляно. В халфовата линия ще отсъства Семир Аяс, а в нападение Деян Христов и наказаният капитан Мирослав Антонов - Чилика. Срещата е утре от 16 часа.

"При това положение в групата ще попаднат футболисти, които не са играли тази есен. Ситуацията е сложна, но с това разполагаме в момента", коментира Атанас Джамбазки.

Имайки се впредвид класата на съперника най-вероятно наставникът на Монтана ще заложи на по-дефанзивна игра. В нападение ще се търси всяка възможност да се реализира на 100 %.

"Монтана няма какво да губи, напрежението ще е в Лудогорец. Ако успеем да бъдем напълно концентрирани, защо да не поднесем изненада на "Лудогорец арена", каза още Атанас Джамбазки.

Всички срещи от последния есенен кръг:

Събота:


Литекс - Черноморец 14:00 - : -
Етър - Ботев (Пловдив) 14:00 - : -
Славия - Левски 14:00 - : -
Лудогорец - Монтана 16:00 - : -
ЦСКА - Локомотив (София) 13:30 - : -

Неделя:

Локомотив (Пловдив) - Пирин (Гоце Делчев) 14:00 - : -
Миньор (Перник) - Берое 14:00 - : -
Ботев (Враца) - Черно море 14:00 - : -
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени