Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берковчанката Ния Димитрова с приз от класация на спортен клуб "Левски"

Берковчанката Ния Димитрова бе отличена в традиционната "Синя звездна класация" на спортен клуб "Левски". Европейската шампионка за девойки получи награда в категория "Устойчиво развитие в детско-юношеската възраст". Освен пълния комплект медали от Европейското първенство, през сезона Ния спечели и сребро на световното първенство за младежи и девойки.
 
Ния Димитрова стартира кариерата си от берковския клуб по биатлон "Ком - Берковица" под ръкоодството на европейската шампионка Павлина Филпова и Вероника Григорова. Ния Димитрова беше определена като наследничката на Екатерина Дафовска, когато през февруари тази година триумфира с европейската титла за девойки едва на 18 години.

Въпреки преследващите я контузии през последните месеци, Ния стана шампионка на континента в спринта, спечели бронзов медал в преследването и само един грешен изстрел я лиши от трети медал в дългата дистанция. Ния е особено горда и със сребро от Световното първенство за девойки, което причислява сред най-големите си постижения до момента. Надяваме се контузиите да не попречат на снежната ни принцеса в предстоящите стартове.
По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!