Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезател на ски клуб "Ком Берковица" ще участва в юношеските зимни олимпийски игри

Мирослав Каменов – състезател на ски клуб „Ком Берковица”, ще представи страната ни на юношеските зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Румъния от 18 до 26 февруари. Той спечели квалификацията като даде най-добър резултат на провелото се първо за сезона първенство по ски бягане на 5 януари на Витоша. Само седем секунди разделиха нашата девойка Христина Илянова от първото място на 7км. дистанция, което я лиши от участие в Румъния.

Състезанието на Витоша бе и квалификация за световното юношеско първенство, което ще стартира на 15.01.2013. във италианския курорт Вал де Фиеме, един от най-извесните ски центърове в света. За там също се класира състезател на ски клуб „Ком Берковица”. Това е Борислав Велков, който ще мери сили във възрастова група юноши до 16 години.

Въпреки силната конкуренция от 12-те берковски скиори шестима са на призови позиции. Във възрастова група момчета младша възраст Георги Игнатов стана втори на 3 км. дистанция. Два са бронзовите медали. Само 8 секунди от първия не стигнаха и на Асен Стефанов на 6 км. дистанция при момчета старша възраст, трета остана и Ваня Николова при момичетата на 3 км класически стил.

"В младежките международни състезания берковските скиори имат традиционно участие още от 1993 година и сме щастливи, че и този сезон ще представим Берковица и България" – сподели за РАДИО ВИДИН треньорът Парашкев Костадинов.

"От този сезон, благодарение на нашите спонсори, състезателите са с нови екипи, това несъмнено повишава и самочувствието им. Благодаря на децата и родителите за куража, въпреки постоянният недостиг на средства. Желая щастлива и успешна нова година на всички приятели на ски спорта, както и на лицензираните съдии от берковската ски колегия." – каза още Парашкев Костадинов.

По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна