Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОФК "Бдин 1923" ще изиграе 6 контролни срещи

Общински футболен клуб "Бдин 1923" започна подготовка за пролетния дял на първенството на "А"-областната футболна група. Предвидени са 6 контролни срещи с отбори от съседните области - Враца и Монтана.

"Подготовката изцяло ще премине във Видин. Бяхме запланували лагер, но решихме тези средства да бъдат вложени в нещо по-рационално - закупуване на екипировка например. В момента тренираме в спортна зала "Фестивална", в салона на СОУ "Любен Каравелов" и в покритата лекоатлетическа писта. Първите две седмици ще работим тук, след това ще опитаме да ползваме терените на стадион "Георги Бенковски". Предвиждаме да изиграем 6 контролни срещи с отбори от съседните области Монтана и Враца, за да използваме изкуствените им игрища и да премерим сили с по-класни отбори.", каза за РАДИО ВИДИН ст. треньорът на отбора Любен Любенов.

Тренират общо 23-ма футболисти. Нови имена в отбора са Александър Соколов, Павел Киров и Мартин Михайлов. Очакват се още няколко нови попълнения.

"Няма да правим голяма селекция - щом през есента тези футболисти завършиха на първо място, значи са можещи и няма нужда от други. Ако времето позволява първестното ще бъде подновено на 9 март. Целта пред нас си остава "В" група. Ръководството на клуба вече е осигурило финансирането за участие в по-горната група и мисля, че с хубава подготовка и хубава селекция отборът ще бъде максимално добре подготвен и през есента ще сме във "В" група.", добави Любенов. Той посочи, че приоритет пред ръководството на клуба е развитието на детско-юношеската школа:

"Наблягаме на развитието на детско-юношеската школа. Изготвихме работна програма, която се следва неотлъчно. Моделът е същия като на мъжкия отбор, целта е по-лесното интегриране на младите момчета в мъжкия отбор. Те ще започнат подготовка на 4 февруари. Ще им закупим екипировка и необходимото оборудване. Мисля, че е крайно време да спрем това текучество на знайни и незнайни футболисти, които идват във Видин и да започнем да налагаме нашите момчета, защото имаме много талантливи деца."

Футболистите тренират с желание и в добро настроение.

"Настроението в отбора е приповдигнато. Всички момчета са се готвили по индивидуални програми, подготвени от нас. Сега работят заедно, тежичко е като при всяка зимна подготовка, но мисля, че работят добре, има настроение. най-важното е, че всички футолисти са здрави.", обясни още старши треньорът на "Бдин 1923".

Отборът на "Бдин 1923" подготвя и благотворителна инициатива. През февруари видинските футболисти ще изиграят благотворителен мач в полза на ученичката от ГПЧЕ "Йордан Радичков" Емануела Ганева, която страда от рядко заболяване и трябва да се лекува в чужбина.

"За съжаление на всички нас това младо момиче страда от рядко заболяване и не може да се лекува в България, лечението й ще премине в Турция. Искам да благодаря на отборите, които заеха първите три места в Коледния турнир, който организирахме съвместно с Общината, че дариха наградния фонд. Парите за прегледа - 6 000 лева, бяха събрани. През февруари ще се разбере и сумата, която ще е необходима за лечението. Заради това запланувахме благотворителен мач. Най-вероятно ще играем със сръбски отбор в края на февруари.", уточни Любен Любенов.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна