Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Мездра с готов спортен календар за 2013 година

Изготвен е вече и Спортният календар на община Мездра за 2013 година. Най-значимите спортни събития и тази година ще бъдат ХI –тите Републикански шосейни надбягвания, които се провеждат на 3 март: Държавното първенство по дуатлон / колоездене и бягане/ и Международния турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички".

В календара са включени и няколко кръга от Зоналното първенство по хандбал, Футболния турнир на малки вратички за фирмени, квартални и селски отбори / който започва през април и завършва в края на Майските празници на културата/, атрактивното състезание в село Зверино на 5 и 6 октомври "Зверино 4Х4 екстрийм" за джипове 4Х4 тип "траял" и футболния турнир на малки вратички между администрациите на общините Мездра, Своге и Нови Искър, като час от традиционните "Празници на Искърското дефиле".

Ето още няколко интересни спортни събития от наситения календар: Смесена лекоатлетическа щафета на Детските градини и състезание за атлети с умствена изостаналост, които ще се проведат на 17 май- Деня на българския спорт. На този ден на стадион "Локомотив" ще се проведе и футболен турнир на Детските градини – състезания, които носят страхотни емоции и преживявания.

Голям заряд за родители и състезатели носят и Градските първенства по художествена гимнастика за Детските градини и момичета от 7 до 14 години. В календара са включени и много изяви на шахматистите и каратистите, както и турнир за ветерани по тенис на корт. Както всяка година, така и през 2013 завършек на Спортния каледнар ще бъде пищната церемония "Спортист на годината".
По публикацията работи: Петко Котларски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени