Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Монтана Златко Живков: "Казах на момчетата на Северин Димитров, че ще бием "Марек"

Волейболистите на Монтана победиха с 3:2 гейма шампиона на България "Марек Юнион Ивкони" /Дупница/. Мачът в зала "Огоста" бе доста тежък. Първият гейм тръгна точка за точка. На второто техническо прекъсване момчета на треньора Северин Димитров поведоха с 16:14 точки. Гигантът Цанко Цанков разби блокадата на Марек. Гостите успяха да изравнят 24:24 точки, но силите им стигнаха до тук. В следващата част шампионите от Дупница не оставиха шанс на Монтана и затвориха гейма при 25:18 точки. Домакините, подкрепяни от невероятната публика в зала "Огоста" започнаха уверено и поведоха в резултата. При 20:17 точки капитанът на "Марек" Тодор Вълчев провокира капитанът на Монтана Камен Каменов. Волейболистите на двата тима се спречкаха на мрежата, а на терена се наложи да влязат и треньорите на отборите, за да не стигне до разправа. Първият съдия Чавдар Манев си навлече гнева на публиката, като спести картон на "Марек". "Монтана" спечели частта с 25:22 точки. Състезателите на треньора Найден Найденов изравниха частите 2:2 след 25:16 и така се стигна до пети гейм. В тайбрека стана доста напечено, но нещата ги реши Цанко Цанков с три последователни аса.

"Монтана" записа частта с 15:13 с което взе и мача с 3:2. След края кметът на Монтана Златко Живков влезе на игрището и поздрави всеки един от волейболистите на победителите. Камен Каменов завърши със 17 точки за монтанчани, Цанко Цанков добави 16. За "Марек" Тодор Вълчев отбеляза 24 точки.

"Казах им на момчетата, че "Монтана" играе успешно срещу "Марек" и ще ги бием с 3:2. Така и стана и съм радостен, че доставихме наслада на зрителите в залата", коментира Живков.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна