Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грации от Мездра са с медал и призови класирания в Украйна

© Снимка: Мария Георгиева

      Велина Венциславова
Един бронзов медал и куп призови класирания спечелиха грациите от Мездра в осмия Международен турнир "Златен лъв". Надпреварата се проведе от 21 до 26 февруари в Львов, Украйна. В първенството участваха гимнастички от България, Украйна и САЩ. От българска страна се представиха единствено възпитаничките на Лили Николова от клуб "Анелия"- Мездра.

Съчетанията в турнира бяха само индивидуални. При 7-годишните отлично се представи Калина Илиева, която се класира

© Снимка: Мария Георгиева

      Тихомира Бонева
на шесто място на съчетание без уред. В надпреварата при 9-годишните отново без уред Емили Стоянова се нареди на четвърта позиция. В същата възрастова група, но на съчетания без уред и бухалки, Екатерина Костова е осма, а съотборничката й Велина Венциславова е десета на без уред и въже. Това бе и най-многобройната група, където се включиха 22 гимнастички. С две грации се представи мездренският клуб "Анелия" в турнира при 10-годишните, като и двете гимнастички достигнаха до финали. Тихомира Бонева е трета на без уред и въже, а Денислава Георгиева е пета на без уред, въже и обръч.

Надпреварата в Украйна бе първо състезание за календарната година за грациите от Мездра. От днес възпитаничките на Лили Николова започват подготовката си за Държавните първенства в различните възрастови групи.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна