Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученически игри общински етап във Видин и Враца

СОУ "Любен Каравелов" във Видин бе домакин на общинския кръг от Ученическите игри по шахмат за 2013 година. В него взеха участие ученици във възрастовите групи 5-7 и 8-10 клас.

"Честита Баба Марта. За мое учудване интересът към надпреварата е слаб, но приятно ме изненадаха децата от училището домакин, където има деца на ниво клубни състезатели. Общо 30 деца в 7 отбора играят шах помежду си, като 4 отбора са във възрастовата група 5-7 клас и три отбора от 8-10 клас. Трябва да кажа, че вчера- на областния турнир, в който взеха участие ученици от 1 до 4 клас, имаше 101 деца. Победителите се класират за областния етап, съответно зонален и републикански"
- каза за РАДИО ВИДИН Евтим Стефанов, председател на Шахматен клуб "Найден Войнов" и съорганизатор на надпреварата.

Мартин и Радостин от 7 "а" клас в СОУ "Любен Каравелов" Видин и Даниела от 6 клас в ОУ "Отец Паисий" Видин продължават напред в турнира:

"Играем шах от малки, запалиха ни нашите родители и нашите учители. Винаги участваме в първенствата по шах и се надяваме да побеждаваме. Шахматът е и радост, и дисциплина за нас"
, казаха децата. Отборите победители се класират за областния кръг на турнира.

Във Враца днес ПМГ "Акад. Иван Ценов" Враца класира три отбора по волейбол за следващия етап на Ученическите игри. При девойките 11-12 клас най-убедителни бяха математичките от ПМГ "Акад. Иван Ценов". Гимназията се класира за областното още и при юношите 8-10 клас и при девойките в същата възрастова група. При най-малките- в групата 5-7 клас, първи се класираха отборите на СОУ "Отец Паисий" при момичетата и на ОУ "Васил Левски" при момчетата. Общинският етап по волейбол завърши с оспорвани финали- в последния мач от общинското първенство юношите 11-12 клас от СОУ "Христо Ботев" победиха връстниците си от ПТГ "Н.Й. Вапцаров" в петия гейм и се класираха за областния етап от Ученическите игри.

На 2 март 2013 година започват и състезанията от областния етап. Първият спорт, на който Враца е домакин, е баскетбол. Срещите ще се проведат в спортната зала на ПМГ "Акад. Иван Ценов" от 9.30 часа.

Ето и графика за другите спортове от Ученически игри 2012/2013:

Волейбол: 15, 16 и 17 март- спортната зала на ПМГ Враца
Бадминтон: 7 март- Козлодуй
Тенис на маса: 8 март- покрит тенис корт Враца
Лека атлетика: 26 март- стадион "Христо Ботев" Враца
Хандбал: 23 март- спортна площадка на СОУ "Иван Вазов" Мездра
Шахмат: 22 март- Враца
Футбол: 20, 21 март ( 5-7 и 8-10 клас); 14 и 19 март (11-12 клас)- спортен комплекс "Христо Ботев" Враца, тренировъчни игрища.

Началният час на всички състезания е 9.30 часа. Състезанията при спортните игри ще се провеждат по системата "всеки срещу всеки" при три отбора, при повече отбори- на "елиминация".
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна