Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана загуби от Славия с 0:1

Футболистите на Монтана загубиха у дома с 0:1 от Славия в мач от 17-ия кръг на "А" група. Радослав Василев донесе трите точки на "белите".

Монтанци можеха да открият резултата още в 3-тата минута. След перфектен пас на Златинов, Брахими остана сам срещу Георги Петков, но вратарят на Славия излезе на границата на наказателното поле, за да отбие удара. В 9-ата минута Радослав Димитров центрира прецизно отдясно, но вратарят на Монтана Христо Иванов не рискува и изби топката в корнер. В 23-ата минута домакините отново можеше да вкара, Златинов намери в коридор, този път Мартин Дечев, който напредна. Стражът на "белите" Гошо Петков отново внимаваше в играта и излезе предвидливо, за да избие удара на защитника. В 28-та минута след центриране от корнер на Попара, топката прехвърли всички в наказателното поле на домакините и от воле силно Радослав Василев изведе напред Славия. Домакините тръгнаха да търсят изравнителен гол веднага след началото на второто полувреме. В 51-вата минута от пряк свободен удар Личков стреля покрай стената, но вратарят на гостите улови топката. Петков отново бе на висота в 70-ата минута, когато изби коварен удар на Брахими в корнер. Три минути по-късно Славия можеше да си реши мача и изпусна най-чистото положение. Ливраменто проби сам, намери Петър Димитров в малкото наказателно поле, но последния вместо да вкара, уцели гредата. До края на мача, въпреки желанието на домакините, не успяха да стигнат до изравнителен гол.

Монтана игра в състав: Хр. Иванов, Пашов, Личков, Сечков, Михов, Д.Илиев /к/, Ил. Илиев /54-Чепилов/, Дечев, Златинов /61-В.Иванов/, Младенов /46-Мичев/, Брахими.

"Имаме проблеми със състава и с контузени и наказани футболисти. Тези които играха - толкова могат. За пореден мач получаваме гол от статично положение, което е наша стара слабост. В началото имахме две положения и ако ги бяхме вкарали, срещата тръгваше в друга посока. Но има и други мачове. Ще трябва да вземем мерки и да свалим напрежението, което отново ни изигра лоша шега. Имаше минути, в които играхме без хъс, без дух. Изпускаме положения. Това не е училище тепърва да се учим. Не мога да кажа, че Славия ни е надиграла. Съжалявам за загубата. С напрежение и плахост не става"-
коментира Атанас Джамбазки, старши треньор на Монтана.

"Стана един мач, който не бих отличил да е на високо ниво. Имаше доста напрежение при нас, че в десет мача нямаме победа. Дано тази победа даде старт на ново начало на Славия. Имахме много брак в подаванията, контрола и воденето на топката. Допуснахме адски много елементарни грешки. Това го отдавам на сковаността и напрежението. Във фаза атака вкарваме малко голове. След попадението имахме три-четири положения и една греда, но не успяхме да вкараме нов гол. Както се казва на футболен жаргон, имаше гипс у някои футболисти, но се радвам, че победихме и благодаря на момчетата"-
каза след срещата и Велислав Вуцов, старши треньор на Славия.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна