Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" няма да играе контроли по време на паузата

Футболистите на врачанския "Ботев" няма да играят контроли по време на прекъсването на футболния шампионат в "А" група заради световните квалификации с Малта и Дания, съобщи старши-треньорът Антони Здравков. До четвъртък тимът ще тренира двуразово, а в петък - само веднъж. В събота и неделя футболистите ще получат два дни за почивка, а следващия понеделник се събират за нови занимания, допълни наставникът на врачани. Антони Здравков е предпочел да заложи на подобряване на играта в атака, вместо да уреди спаринг с противник, от който може да произлезе нова контузия за някой от играчите му. В момента травмираните футболисти в "Ботев" не са малко - от контузии се оплакват централните защитници Дарко Савич и Росен Ванков, проблеми след ритниците от гостуването в Гоце Делчев преди 10-ина дни все още има капитанът Илия Илиев.

Междувременно ръководството на "Ботев" /Bpаца/ реши да не пуска жалба срещу съдийство­то на Стефан Спасов-Пастата в последния мач с "Ло­комотив" /София/. Двубоят, който се игра в събота и завърши 0:0, беше от програмата на 18-ия кръг в "А" група. След последния съдийски сигнал на пернишкия рефер старши-треньорът Антони Здравков обвини Пастата в най-малко 3 провинения, които са били в ущърб на отбора му - неотсъждането на две дузпи и спирането на голова атака с несъществуваща засада:

"Без да гледам видеозаписа от срещата, смятам, че съдията ни ощети с неотсъждането на две дузпи - за умишлена игра с ръка в наказателното поле на защитник и поваляне на Андрей Атанасов в стил турнира "Дан Колов". Смятам, че и една наша голова атака беше спряна с несъществуваща засада", заяви след срещата Антони Здравков.

Според спортния директор Валентин Станчев, управата на врачани няма да подава жалба до съдийската комисия и ще омаква адектавното й решение по този казус. "Имаме пълно доверие на съдийската комисия и вярваме, че там има достатъчно добри капацитети, които ще оценят справедливо представянето на Спасов в срещата. Нашето мнение за ръководството на срещата вече беше заявено", допълни Станчев.

За да се вземе решение за наказание на Пастата, трябва да се прочете доклада на дежурния делегат в мача. Представител на БФС в съботния двубой беше Костадин Гергинов. В понеделник пък шефовете на "Ботев" окончателно се отказаха да обжалват наказанието на Жайро Родригес. Централният защитник е със спрени състезателни права за 4 срещи, затова че опита да удари с лакът противников футболист при гостуването в Гоце Делчев. Санкцията за подобна изцепка е между 3 и 8 мача, а очевидно шефовете на врачани са преценили, че ако обжалват наказанието, Жайро може да пропусне и повече срещи на отбора си през пролетта.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна