Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи Международното състезание по колоездене във Видин

Приключи Международното състезание по колоездене за юноши старша възраст "Балкани без граници", което се проведе в област Видин.

© Снимка: РАДИО ВИДИН

Финалът на последната дисциплина - 130 километра общ старт, бе в Белоградчик, където заместник областният управител Елка Георгиева, награди с купи и грамоти победителите. Състезанието се проведе на 13 и 14 април и в него се включиха 12 отбора от България, Сърбия, Румъния и Унгария. В крайното класиране първо място зае Георги Кехайов от колоездачно дружество "Цар Симеон" – Пловдив, второ място спечели Валентин Нешев от "Левски" – София, на трето място е Бадеа Кристиан от колоездачен клуб Плоещ, Румъния.

"Можем да кажем, че като домакини организирахме и проведохме състезанието на много добро ниво, като Републиканско първенство. Трасето е доста трудно - много изкачвания, остри завои, спускания, имаше и вятър. Заради падналия дъжд се получиха и някои инциденти, отпаднаха десетина човека заради падания или по технически причини.

© Снимка: РАДИО ВИДИН

Добре се представиха българските отбори - Пловдив, Троян, Левски, сред румънците също имаше много добри момчета. Като класиране нашият клуб постигна средно ниво, от 36 участници завювахме 20 място. Очаквахме повече от Дариан Маринов, но още на излизане от Видин получи криза и беше принуден да приключи състезанието, заради това се получи и лошото класиране. Получихме много добри отзиви за състезанието от гостуващите отбори.", каза за Радио Видин Велизар Маринов, треньор на видинския колоездачен клуб "Стрела", главен организатор на инициативата.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени