Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белоградчик събира елита на канадската борба в България

За трета поредна година Белоградчик е домакин на "BELOGRADCHIK OPEN 2013". Турнирът по канадска борба ще се състои на 20 и 21 април в местното читалище "Развитие". Стартът на състезанието е в събота от 12 часа с дисциплина "лява ръка". В неделя са двубоите с "дясна ръка".

"Участие са заявили над 150 състезатели. Освен елита на българската канадска борба в надпреварата ще се включат и гости от съседна Румъния. Наградният фонд е над 9000 лева. Турнирът е генерална проверка на представителите на националния отбор на страната преди европейското първенство в Литва, което ще се състои от 5 до 13 май тази година.", каза за РАДИО ВИДИН президентът на Световната федерация по канадска борба, както и на българската национална федерация Асен Хаджитодоров.

Мъжете ще участват в 6 категории за лява и 6 категории за дясна ръка. При юношите категориите са по 5, а при жените по 2. Също така има и две абсолютни категории, тъй като ще бъде обявен и абсолютен шампион на турнира. Сред най-добрите българи в този спорт личат имената на Красимир Костадинов, Стоян Големанов, Цветан Гашевски, Георги Гайдарджиев и Вероника Бонкова, които са европейски и световни шампиони.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна