Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 отбора в турнира по футбол на малки врати в Мездра

Със срещите между отборите на "Мандаринките" /Мездра/ - "Ботев" /Брусен/ от група "А" и ВиК /Враца/ - "Стрела" /Галатин/ от група "D" откритият турнир по футбол на малки врати "Мездра 2013" навлиза във втората седмица от старта.

Първата среща между миналогодишния шампион "Партизан" Мраморен и "Бомбермените" Мездра бе изиграна в понеделник/15 април/, при проливен дъжд. Победител не бе излъчен, срещата завърши 2:2. Втората среща от бе между мездренските отбори "Казанова" и "Къртицата" и завърши в полза на "Казанова"- 8:3. В останалите срещи "Дружба" /Враца/ победи "Ботев" /Ребърково/ с 6:0, "Околчица" /Моравица/ се наложи над "Винарките" /Враца/ с 8:1, а мездренските "Стенли" и "Локомотив 2012" завършиха при равен резултат- 2:2.

В турнира т.г. участват 15 отбора със 157 състезатели - 5 селски, 8 квартални и 2 фирмени отбори. След изиграването на 29 срещи ще бъдат връчени награди на класиралите се от 1 до 4 място. Наградите са за най-добър фирмен, квартален и селски отбор, най-добрия вратар и голмайстор на турнира. По традиция ще бъде връчена и награда за феърплей. На 20 май ще се изграят двата полуфинални мача, а на 22 май двата финала - В за 3 място и А за първото място.

Турнирът по футбол на малки врати "Мездра 2013" се провежда за 13-ти пореден път и предизвиква голям интерес. Наградният му фонд е 1750 лева. Освен паричните награди се връчват купи, медали и грамоти за призьорите.
Отборът на "Околчица" Моравица е единствен, който е печелил турнира три пъти - през 2006, 2008 и 2011 година, а останалите победители са - "Вихър" /Руска бела/, "Мездра 98", "Барса" /Роман/, бирария "Роял" /Мездра/, "СТО" /Мездра/, "Феърплей" /Мездра/, "Ескус" /Роман/. Победител през 2012 година е "Партизан" /Мраморен/.

От последните изиграни срещи отново прави впечатление силната игра на "Околчица" /Моравица/, но още не могат да се направят по-сериозни изводи. Едно обаче е ясно - битката за титлата и тази година ще е здрава.
По публикацията работи: Петко Котларски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени