Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни календари за феновете на "Ботев" Враца

Ръководството на "Ботев" Враца ще раздаде безплатни календари на представителния си тим за тази година на първите 2 000 души, които си купат билети за домакинството срещу "Левски". Касите, на които се предлагат безценните хартийки, ще бъдат отворени в 9 часа в петък. За първите 2 000 зрители обаче ще има и бонус – календар.

Агитката на Левски
Двама защитници са под въпрос за домакинството на "Ботев" срещу "Левски" в петък. Мачът от 27-ия кръг на "А" футболна група е в края на работната седмица от 18 часа. Пред старши треньора Антони Здравков има дилема затова дали може да използва травмираните Петър Альошев и Руслан Куанг. Альошев не попадна в групата за мача със "Славия" във вторник, но е възможно да се възстанови за сблъсъка със „сините”. Ситуацията с Куанг пък е такава, че той може и да е на линия срещу "Левски", тъй като няма сериозни поражения в глезена, който пострада при домакинството срещу "Етър" от преди седмица.

Леки болежки след победата в София над "Славия" имат капитанът Илия Илиев и халфът Александър Якимов. И двамата бяха ритнати от противници на "Овча купел", но със сигурност ще са в групата за мача с "Левски".

"Нашата цел е да останем в групата. Затова всеки, който милее за „Ботев”, нека дойде на стадиона и да ни подкрепи. За нас е важно да останем в елита а не това дали "Левски" ще стане шампион", призова наставникът Антони Здравков.

Старши треньорът на врачани призна, че до този момент никой от преките конкуренти на "сините" не се е обаждал в "Ботев" да предлага допълнителни премии за отказване на "сините" от титлата. Здравков припомни, че според вътрешния статут, паричните стимули за играчите при частичен или пълен успех над ЦСКА и "Левски" са по-високи от обичайните. Това и липсата на точки в борбата за оцеляване трябва да е достатъчен стимул за играчите, допълни Сухия.

"Казах на момчетата в съблекалните, че малко не им достигна в мача срещу ЦСКА да спечелят нещо, освен престижа за силната игра срещу противника. Този път искам от тях да спечелят точка или три", допълни Здравков.

"Ботев" и "Левски" са изиграли 55 мача в елитната "А" футболна група, показва статистиката. Врачани са спечелили едва 10 победи, имат 13 равни и са загубили 32 двубоя при обща голова разлика от 56:112. Последният сблъсък между двата тима се игра през зимата на 2012 г. в София и завърши 0:2. При същия резултат приключи и последната среща между "зелени" и "сини", което се игра миналата пролет във Враца.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ: Чавдаров, Маринов, Савич, Жайро, Христов, Висенте, Илиев, Велев, Якимов, Атанасов, Тонев;
РЕЗЕРВИ: Митов, Георгиев, Маркети, Николов, Рангелов, Найденов, Валериев;
НАКАЗАНИ: няма;
КОНТУЗЕНИ: Куанг, Яначков, Альошев.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна