Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите на Монтана по футбол на бараж в елитната група до 17 години

Юношите младша възраст на "Монтана" продължават на баражите за елитната група до 17 години. Момчетата на треньора Юлиян Райчев отстраниха "Спартак" Плевен с 5:3 след дузпи. Мачът се игра на неутрален терен в Кнежа. Редовното време завърши 1:1. След пас на Камен Каменов с глава Светослав Сашов изведе напред Монтана в 70-та минута. Осем по-късно съдията даде дузпа за Спартак, която плевенчани реализираха за 1:1. При изпълнението на дузпите Монтана вкара четири. Точни бяха Деян Иванов, Светослав Сашов, Денис Димитров и Георги Иванов. "Спартак" отбеляза две дузпи, а вратарят на "Монтана" Деян Митков спаси две. Жребият за баража ще бъде теглен след 20 юни. Треньорът на младшата възраст Юлиян Райчев благодари на момчетата за добрата игра и класирането, но не скри разочарованието си от съдиите от Ловеч.

"Такива отсъждания не съм виждал. Играхме срещу 14 души. Не само тримата арбитри, но и делегатът помагаше на Спартак", коментира Райчев.

Децата на "Монтана", с треньор Венци Въглярски паднаха с 0:5 от "Спартак" Плевен. Мачът се игра също в Кнежа. Директорът на детско юношеската школа на "Монтана" Емил Цанински бе на срещите. И той остана крайно недоволен от съдиите.

"Не мога да си обясня поведението на съдиите от Ловеч. Явно бяха дошли с поръчка да ни отсекат главите. И в двата мача повлияха върху резултата. Няма спор, че загубихме с 0:5 при децата, а каква дузпа даде срещу младшата – нямам думи. Обадих се на Георги Велинов /б.р. Велинов е председател на ЗС на БФС във Велико Търново/ и му казах за тях. Не трябва да се допуска съдии да се учат на такива мачове. Децата също останаха разочаровани", каза Емил Цанински.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна