Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана старс 2008" е областен първенец

Монтана старс 2008 стана областен първенец в първенството на "Футбол 7". 8 отбора спориха за първото място на терена с изкуствена настилка в парк "Огоста". В състезанието взеха участие деца родени след 1 януари 2000 година. Монтана старс 2008, с треньор Димитър Аврамов стигна до финала след победи с 5:2 над Ком /Берковица/ и с 4:0 над Златия /Вълчедръм/. Другият финалист Монтана, с треньор Пламен Аспарухов би с 8:1 Вършец 2012 и с 9:0 Алмус /Лом/. На финала след доста пропуски и пред двете врати не се стигна до гол. При изпълнението на дузпи децата на Монтана старс 2008 вкараха 5, а Монтана четири. В герой на мача се превърна вратарят на Монтана старс 2008 Марти Петков, който вкара победния гол.

Кметът на Монтана Златко Живков връчи наградите на отборите. Всеки тим получи купа и пълна спортна екипировка. На 7 и 8 юни в Ловеч ще се проведе финалът на "Футбол 7" за зона "Велико Търново". Срещата ще си дадат областните първенци на Монтана, Видин, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово и два отбора от Ловеч.

Председателят на футболната централа в Монтана Боян Гергов пък награди с флакчета отборите на децата родени 2000 и 2001 година участвали в първенствата тази година.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени