Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин е домакин на ученическите баскетболни финали момчета 5-7 клас

За шеста поредна година Видин е домакин на финали от ученическите игри, организирани от Ученически спортен клуб "Шампион" и Община Видин. За времето от 6 до 9 юни 2013 година във видинската спортна зала "Фестивална" ще се проведат финалните надпревари от игрите по баскетбол при момчетата 5-7 клас. Десет тима от цялата страна ще се борят за приза Държавен шампион.
 
Отборът на СОУ "Цар Симеон Велики", воден от преподавателя Румен Груев, ще представя Видин. Тимът стана общински първенец, спечелвайки Ученическата баскетболна лига, а на зоната в Монтана с две убедителни победи достигна до мечтаните финали.
 
"Преди 10-на дни с по-горната възраст момчета участвахме на баскетболните финали в Златоград- влязохме в шестицата, което е успех за нас. Надяваме се сега- като домакини- да се представим още по-добре. Всички състезатели са здрави, в добра форма и амбицирани да успеем"- каза за РАДИО ВИДИН Румен Груев.  

Главен ръководител на финалите по баскетбол ще е Росен Ракаджиев, а главен съдия- Владимир Атанасов от Ботевград. Участващите отбори ще престигнат ден по-рано на 5 юни, като в същия ден от 19 часа в зала "Фестивална" ще се проведе техническата конференция за теглене на жребия и изготвяне на програмата. Официалното откриване на баскетболния турнир ще се проведе на 6 юни от 9.00 часа. Отборите ще бъдат разпределени в две групи по 5 тима. Ще се играе по системата всеки срещу всеки, като само първите два отбора от групите продължават напред, с което ще се оформят полуфиналните двойки: А1-Б2 и Б1-А2. Загубилите тимове играят за 3 място, а победителите- финал за 1-во.

Отборите, които достигнаха до баскетболните финали от ученическите игри при момчетата 5-7 клас:

СОУ "Димчо Дебелянов" - Бургас
ОУ "Бачо Киро" - Велико Търново
СОУ "Цар Симеон Велики" - Видин
СОУ "Васил Кънчов" - Враца
ОУ "Алеко Константинов" - Димитровград
ОУ "Димитър Талев" - Пловдив
ОУ "Васил Левски" - Правец
СОУ с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" - Русе
Първа частна математическа гимназия - София
ПМГ "Нанчо Попович" - Шумен
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени