Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 медала за автомоделистите на Враца

Спортно-техническият моделен клуб във Враца завоюва 8 отличия,
половината от които златни, в престижното състезание "Гран при на България по автомоделизъм" и първи кръг от държавния шампионат при моторните модели, което завърши днес /неделя, 9 юни/ в града под Околчица. 30 състезатели от 8 клуба в страната се съревноваваха в 5 класа автомодели.

"Състезанието ни съвпадна с подобни състезания в Турция и в Румъния, което попречи на участието на състезатели от други страни, но най-дорото е във Враца. Всички медали, спечелени от врачанския клуб говорят за една отлична работа, както на самия клуб, така и на треньора- з.м.с. Дамян Петров"- каза Огнян Филипов от Българската федерация по автомоделни спортове.

В събота врачанските моделисти спечелиха 4 отличия - злато, сребро и бронз в клас "Електроформула", благодарение на Николай, Атанас и Александър Георгиеви, както и един сребърен медал в клас "Нитро с пулстартер" на Емил Давидов.

В неделя домакините добавиха в колекцията си още три златни купи: Дамян Петров в клас "Формула 1:5", Генко Базитов в клас "Фoрмула 2" и на Виктор Робев в клас "Нитро" и едно сребърно отличие в клас "Нитро" на Кристиян Крумов.

Така врачанските автомоделисти триумфираха със 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови отличия. Преди награждаването на първенците от състезанието, председателят на съдийската комисия във федерацията Тихомир Илчев награди призьорите от държавния шампионат от 2012 г.

Следващото състезание от календара на моделистите е на 29 и 30 юни в Банкя, където ще се проведат гонките от първия кръг на държавния шампионат в класовете "Бъги", "Тръги" и "Монстъри".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна