Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златен медал за видинското СОУ "Цар Симеон Велики" от финалите по тенис на маса

Анна Василева от 6 клас на видинското СОУ "Цар Симеон Велики" спечели златен медал от финалите на ученическите игри по тенис на маса във възрастова група 5 - 7 клас, които се проведоха в Добрич. В отборното класиране видинските тенисистки се класираха на 9 място.

"Всяка година нашето училище е участник във финалите на ученическите игри по волейбол и баскетбол, но за първи път тази година пробихме и с тенис на маса, въпреки че в отбора има и третокласнички. Мисля, че успешно поддържаме спортните традиции на училището и сме доволни от резултатите.", каза за Радио Видин Цецка Червенкова, водач на отбора.

Златната медалистка - Анна Василева, благодари на треньорите си и сподели, че е очаквала шампионската титла.

"Конкуренцията беше силна, всички се бореха за първото място, но победителят винаги е един. Тренирам тенис на маса от три години, благодаря на моите треньори в спортен клуб "Бдинци 2000", защото без тях нямаше да постигна нищо!", каза Анна Василева.

Днес отборите по тенис на маса и по баскетбол бяха поздравени официално от своите съученици и преподаватели, както и от директора на училището Венцислав Станев.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна