Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денис Димитров: "Зад всеки голям успех се крие много труд"

© Снимка: bgathletic.com

Лекоатлетът от Монтана Денис Димитров подобри личното си постижение на 200 метра на Държавното първенство за юноши старша възраст в Правец. Най-бързият юноша в Европа на 100 м спря хронометъра на 21,44 сек във финалното бягане на мократа писта на Градския стадион. В сериите той даде време от 22,23 сек.
 
Денис вече има право да стартира и на 200 м на европейското първенство за старша възраст през юли, след като премина под норматива от 21,75 сек. Да припомним, че роденият в Монтана атлет Денис Димитров подобри рекорда на България за юноши на 100 м на 10,16 сек отново в Правец, след което стана втори на 100 метра на Европейското отборно първенство в Дъблин.
 
"Постигнах този успех с много труд и лишения. Започвам да се подготвям за Европейското първенство, ще бъде трудно, на ако си подредя добре нещата, ще се получи. Това, да се състезаваш за България, е гордост, надявам се да имам възможност да чуя химна. Нека всички, които са решили да тренират, да знаят, че само талант не е достатъчен, за успехите е необходим и упорит труд"- каза специално за слушателите на РАДИО ВИДИН най-бързият юноша в България. В момента Денис Димитров се състезава за "Локомотив" /Русе/.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна