Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водачът на почистващата машина извадил раненото дете в Созопол с подръчни средства

Снимка: БГНЕС

Операторът на почистващата машина е реагирал много бързо и 9-годишното дете, което се е заклещило в барабана ѝ на централния плаж в Созопол, е извадено с подръчни средства. 

Това заяви в ефира на БНР Кирил Спасов, представител на фирмата концесионер на плажа.

Той допълни, че с подръчни средства е отрязана част от металния кош и малчуганът е изваден.

Линейката на спешна помощ е реагирала много бързо, посочи Спасов и допълни, че 9-годишното дете е в реанимацията на бургаската болница. 

Представителят на концесионера разказа и как се е случил инцидента.

"Станал е някъде към 20:00-20:10 часа. Две дечица, на възраст 9 и 10 години, застигат почистващата машина, която всяка вечер влиза да почиства плажа, тичайки след нея. Едното детенце се качва на устройството, на прикачения инвентар, което представлява хидравличен барабан, въртейки се обратно на посока на движението, събирайки отпадъците от плажа. Вози се около 2-3 секунди, губи равновесие и пада в самия барабан и е заклещено", уточни той и допълни, че усещайки, че има проблем шофьорът спира машината и скача от нея.

Взети са му проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Той е дългогодишен служител на фирмата и досега не е имало инциденти и проблеми с него.

Спасов посочи, че на плажа има и камери за видеонаблюдение, които са заснели какво се е случило. Те са предадени на органите на реда и тече разследване.

Той поясни, че машината се е движила бавно е била с включени фарове и син буркан, когато наистина на плажа е нямало хора и призова родителите за повече внимание.

"Моят апел е родителите да не оставят без надзор дечица, защото специално на тези видеозаписи се вижда, че дечицата са сами на плажа и те наистина тичайки достигат машината. На среща сме и ако можем с нещо да помогнем на родителите, на семейството и на самото детенце", увери Спасов. 

Чуйте разговора на Валерия Николова с Кирил Спасов в предаването "Закуска на тревата" в звуковия файл. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна