Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите на Монтана започнаха подготовка

Юношите на Монтана, които ще участват в първенството на елитната група до 17 години, започнаха подготовка. Наставникът Юлиян Райчев води тренировките на терена с изкуствена настилка в парк "Огоста". 30 играчи всеки ден се потят на терена. Монтана за първа година ще играе в елита.

"Момчетата се стараят много на тренировките. Няколко от тях са от селата и престоят им в Монтана излиза скъпо. Искам предварително да им благодаря- на тях и на семейства им. Трябва много усилена работа, за да се представим добре в елита", подчерта Райчев. Специалистът предвижда контролни срещи. За спаринг ще се търсят отборите от регионалната мъжка група и юношите старша възраст на Монтана.

"Тази година няма да има море. Докато нашите връстници си почиват, ние тренираме. И за почивка има време, но първо тренировките", сподели халфът Светослав Сашов. Нападателят Мартин Петров също е оптимист за участието на Монтана: "За първа година сме в елитната група. Ще бъде трудно, но ако се подготвим добре, ще имаме успехи."

На 16 юли ще се тегли жребий за първенството на елитните групи до 17 и 19 години. Предвижда се шампионатът да стартира на 9 и 10 август.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна