Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Николов иска 10 000 лева от "Ботев" Враца

Бившият изпълнителен директор на "Ботев" Пламен Николов е поставил условия да получи около 10 000 лева, за да напусне клуба. Преговорите с бронзовия медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. засега са ударили на камък, призна спортният директор на врачани Валентин Станчев. Ето какво сподели пред журналисти Станчев по този въпрос:

Пламен Николов
"Претенциите му са докладвани на председателя на управителния съвет и финансовия ни директор. Сега ръководния орган на клуба ще вземе решение по въпроса. Аз нямам право на лично мнение по този въпрос, но се радвам, че г-н Николов се е излекувал след прекарани 12 месеца в болнични и се е завърнал да си търси парите, които сам е трябвало да си даде, като изпълнителен директор".

Спортният директор не пожела да коментира размера на парите, които настоява да получи Пламен Николов. Според неофициално потвърдена информация, бронзовият медалист от Щатите настоява за 2 заплати от по 2 100 лева за месеците юни и юли, както и още една заплата като обезщетение затова, че не е взел парите си от клуба навреме. Отделно от това за неползвания си отпуск Николов претендира за още 3 370 лева. Финансовите претенции са в общ размер от 9 970 лева. Отделно от това Николов е настоял трудовият му договор да бъде прекратен по член, който да го изпрати на борсата и през следващите 9 месеца да получава 60% от брутното си възнаграждение или по 1 260, което за целия период се равнява на още 11 340 лева.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени