Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посягат на партията на Доган, а корпорацията му изглежда не работи с него, смята анализаторът

Арман Бабикян: Доган не желае да загуби контрол над корпорацията, а Пеевски - над партията

"Пеевски винаги е пребивавал по-скоро в корпоративната част на политиката"

| Интервю
Арман Бабикян
Снимка: БТА

Ахмед Доган не желае да загуби контрола над корпорацията. Делян Пеевски не желае да загуби контрол над партията. Докато този проблем не бъде разрешен, битката ще продължи.

Това мнение изрази пред БНР пиар експертът Арман Бабикян.

Формално е вътрешно-депесарска битка, неформално е много по-голяма битка, смята той.

Ахмед Доган винаги е печелел на политическата сцена от пазене на баланс - от това, че умее да пази връзките и с Изтока, и със Запада. Санкциите срещу Делян Пеевски не му оставиха друг избор, освен да бъде яростен евроатлантик, гласи прочитът на Бабикян.

Според него е "малко комично" точно Делян Пеевски да говори за "деребеите", които по думите му не са вътрешно-депесарски, а национален проблем, включително в лицето на прокуратурата, която е в ръцете на Пеевски.

Ако Пеевски имаше друг път за комуникация, щеше вече да го е предприел. Очевидно не е поканен при Доган, посочи Бабикян за медийните сигнали на съпредседателя на ДПС.

"Пеевски винаги е пребивавал по-скоро в корпоративната част на политиката. Там се чувства комфортно", изтъкна анализаторът.

"Тези 15-ина души, които гласуваха срещу първия мандат, вече искат да се работи. Тоест, Доган промени мнението си, а не Пеевски. Вероятно заради липсата на изход пред Ахмед Доган. В момента посягат на партията му, а корпорацията му изглежда не работи с него", коментира Арман Бабикян в предаването "Преди всички".

Теоретично има 4-5% възможност правителство да се състави с втория мандат, допуска той. По думите му, и при третия мандат шансовете са като при втория, но изборът е в ръцете на президента, който "ще забави часовника".

Във връзка с разнопосочните послания на ПП-ДБ Бабикян подчерта, че в коалицията трябва да се създаде "продукт, който не създава врагове".

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени