Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца гостува на "Витоша" Бистрица

"Ботев" /Враца/ ще гостува на най-одумвания български клуб от няколко месеца насам - "Витоша". Т.нар. "бистришки тигри", за които понякога играе и бившият министър-председател Бойко Борисов, приемат врачани в мач от 2-ия кръг на "Б" футболна група. Това стана ясно след днешното заседание на Спортно-техническата комисия на БФС, където бе решено във втория ешелон да бъдат включени отборите на "Дунав" /Русе/, "Витоша" /Бистрица/ и "Хасково". Те ще заменят в групата отказалите се "Светкавица" /Търговище/, "Миньор" /Перник/ и "Чавдар" /Етрополе/.

Двубоят между "Ботев" и "бистришките тигри", водени от експремиера Бойко Борисов, трябва да се играе в събота – 10 август, от 18 часа на стадион "Локомотив" в столицата.

Междувременно стана ясно, че футболистът Дарко Савич вече не е част от тима на "Ботев" /Враца/. Централният бранител не взе участие в първия шампионатен мач срещу "Марек", като тогава никой не знаеше каква е причината. Днес защитникът се раздели с клуба по взаимно съгласие.

"Нашето желание беше Савич да остане в отбора. Той обаче изтъкна като причина лични проблеми и пожела да напусне. Разделяме се с футболиста с най-добри чувства", коментира спортният директор на врачани Валентин Станчев.

Спортният директор на “Ботев” съобщи още, че клубът обявява подбор на футболисти за всички възрасти.

“Най-много имаме нужда от момчета родени 1997 – 1998 година, които играят в първенството при юношите-младша възраст. От тази година наставник на тима е Диян Попов, който идва при нас от футболната академия на Христо Стоичков в Етрополе”, уточни Станчев.

По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна