Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Петров слага край на футболната си кариера

Стилиян Петров слага край на спортната си кариера тази вечер. Това ще стане на стадион "Селтик парк" в Глазгоу. Благотворителният мач се организира от бившия му отбор Селтик. Именно в шотландския тим роденият в Монтана Стилиян Петров направи най-силните си мачове и там света видя големите му възможности във футбола. Именно на стадион "Селтик парк" капитанът на българския национален отбор и на английския елитен "Астън Вила" реши да сложи край на футболната си кариера. Тя нямаше да спре така внезапно, ако Стели не се бе разболял от левкемия преди година.

Бенефисът на рекордьора по мачове с националната фланелка е днес от 19.30 часа и ще бъде предаван пряко в ефира на ТВ7. В единият отбор, на който възпитаникът на монтанската школа ще бъде капитан, ще играят бившите му съотборници в националния отбор и едни от най-добрите му приятели Димитър Бербатов, Мартин Петров, Мариян Христов, Радостин Кишишев и Христо Йовов. В другата формация пък личат имената на настоящи световни звезди като Джон Тери, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес и Шей Гивън. Сред гостите на двубоя ще бъде и цялото семейство на Стилиян Петров.

В Монтана също почетоха бенефиса на най-добрия юноша на клуба. В 19-та минута на домакинската среща с "Витоша" /Бистрица/, играна вчера, мачът спря, а публика и футболисти изразиха с ръкопляскане подкрепата и уважението към почетния гражданин на Монтана Стилиян Петров.

Всички набрани средства от бенефиса на Стели в Глазгоу ще бъдат предоставени на фондацията на Стилиян Петров за борба с левкемията.

Подробностите в звуковия файл!

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна