Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортисти във Враца получиха грамоти за високи постижения

Врачански спортисти бяха получиха грамоти от кмета Николай Иванов за високи спортни постижения. Медалите от европейски, балкански и държавни първенства са завоювани през летните месеци.

"Продължаваме една традиция, която въведохме в началото на мандата и смятам, че сме длъжни да го правим- да уважаваме и да даваме заслуженото, като наше признание и благодарност към всички наши спортисти, които през изтеклия период са постигнали успехи. Преди да започна с официалните благодарности и връчването на грамотите, искам лично и в човешки план да ви благодаря за постигнатите резултати и за вашия труд", обърна се към спортистите градоначалникът.

Сред наградените бе спортист № 1 за 2012 г. Асен Асенов, който спечели европейска титла по кик бокс. Негов треньор е Ангел Иванов. Призови отличия на държавни първенства спечелиха автомоделистите Росен Ралчовски и Дамян Петров, с треньор Огнян Филипов, който побърза да обвърже финансовите усилия на Общината с бъдещите състезания, които ще се проведат във Враца:

"От догодина първото балканско състезание за радиоуправляеми модели с висока проходимост на Балкана, ще бъде пак благодарение на него, за което искам да му благодаря. Все така продължавайте..."

Състезателите по тенис на маса Калоян Зашев, Петър Караджов и Мартин Търновалийски, с треньор Красимир Ангелов и шахматистите Георги Игнатов и Стивън Василев, с треньор Красимир Бочев също бяха отличени на церемонията. Кметът награди и 17 състезатели по таекуон-до и техните треньори Ирена Цветкова и Илия Цветков. За доброто си представяне на балкански първенства грамоти получиха и ветераните Георги Костов и Катя Семкова (лека атлетика) и Славчо Каменов (плуване). Георги Костов взе думата от името на ветераните:

"Благодаря на кмета лично за наградата, за честта, на Общинския съвет за това, че са ни предоставили спортните имоти да ги ползваме и за това, че отделиха средства и ни изпратиха на Балканиадата в Загреб, където спечелихме златни медали."

Росица Стаменова, експерт за Северозападна България на Министерството на младежта и спорта благодари от името на ведомството. Николай Иванов благодари на състезателите за високите спортни постижения и пое ангажимент и в бъдеще Общината да подкрепя спорта.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна