Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олена Самбурска пред завръщане в баскетболния "Монтана"

Звездата на баскетболния "Монтана" Олена Самбурска /на снимката/ се очаква съвсем скоро да се завърне в отбора. Това потвърди лично кмета на Монтана Златко Живков. По думите му, ако е необходимо ще се търси съдействие от Външно министерство за по-бързата обработка на документите й, като целта е тя в най-кратки срокове да се присъедини към тима.

Междувременно двете контролни срещи с румънския "Александрия" пропаднаха. Мачовете требваше да се играят на 8 и 9 октомври в румънския град.

"От Александрия дадоха много неясно обяснение за провала. Сезираме и намеса на основен конкурент. При всички случаи се притесняват и съобразяват с нашия отбор. В момента изграждаме изключително боеспособен отбор, който да е на 100% готов за първото гостуване в шампионата при жените следващия уикенд.", каза още Златко Живков.

Контузиите на черногорските баскетболистки на "Монтана" Биляна Павичевич и Николина Попович са отшумели. В края на тази седмица монтанчанки имат две контролни срещи. В петък отбора гостува на столичния "Левски", а в събота на "Рилски спортист" /Самоков/.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна