Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболният "Монтана" втори на турнир в Кладово

Волейболистите на Монтана останаха на второ място на силния международен турнир в сръбския град Кладово. Обстановката в града от западната ни съседка е познат на момчетата на треньора Северин Димитров, които преди по-малко от месец гостуваха там за два приятелски мача.

"Монтана" постигна победа над шампиона на Сърбия - "Цървена звезда" с 3:1 гейма. Монтанци обаче паднаха с по 1:3 гейма от участника в Шампионската лига и първенец на Черна гора "Будванска ривиера" и домакините от Кладово. Успехът на Будванска с по 3:0 гейма над останалите съперници осигури второ място за "Монтана" след черногорците. "Цървена звезда" /Белград/ и "Кладово" се наредиха на останалите места.

"Получи се добър турнир, срещахме сериозни отбори. И трите отбора, срещу които играхме, участват в различни европейски турнири. Най-стойностна за нас е победата над "Цървена звезда"- те са млад отбор, но успяхме да ги победим и именно тази победа класира отбора на второ място"- каза Северин Димитров.

В турнира не участва Венцислав Рагин. Волейболистът стана четвърти с младежкия национален отбор на България до 23 години на Световното в Бразилия. Там Рагин спечели индивидуалната класация за "Най-добър блокировач". Българският център постигна 24 точкови блокади в общо 23-те изиграни от младите "лъвове" гейма.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна