Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми за "Ботев" Враца преди мача с "Банско"

Сериозни кадрови пробеми има тимът на "Ботев" /Враца/ преди домакинския мач срещу "Банско". Двубоят е в неделя от 16 часа и е от програмата на "Б" футболна група на стадион "Христо Ботев" в града под Околчица.

Въпреки проблемите, врачани излизат за трите точки, заяви старши-треньорът Тодор Гарев. Наставникът се надява в неделя да стане открит и интересен двубой, като крайният победител да е неговият тим. Наставникът уточни, банскалии винаги са имали забележимо присъствие в първенството, но очаква неговите момчета да спечелят трите точки.

"Сега започнаха малко трудно първенството с две или три поредни загуби, но след това стабилизираха представянето си. Имат и нов амбициозен треньорски екип. Не напразно в последните мачове те се изкачиха в класирането. Надявам се да се получи един оспорван двубой, в който ние да играем по-добре и да спечелим трите точки",
коментира Гарев.

Двама са футболистите, които сигурно пропускат мача – това е контузеният младежки национал Георги Пейчев и Александър Киров, който има настинка. Владимир Байрев също е бил болен през седмицата, но вече е на линия.

"Освен кадровите проблеми имаме и финансови, но тази седмица кадровите се засилиха. Много е възможно Георги Пейчев да отпадне до края на полусезона. Имаме уверението на д-р Мишо Илиев, че ще се опитат поне за последните два кръга да е възстановен. Той е основен футболист и влизаше в квотата на юношите", допълни старши-треньорът.

Тодор Гарев не пожела да коментира напускането на треньора на вратарите Румен Ненов. Относно напрежението, което е на трибуните и се пренася върху футболистите, Гарев беше уверен, че и тази трудност ще бъде преодоляна:

"Публиката има своите претенции. Хората по трибуените ни влияят, а момчетата играят по-добре в мачовете, които гостуваме. Всеки може да си отговори защо е така."

СЪСТАВ: Цветковски, Найденов, Альошев, Байрев, Савич, Каменов, Илиев, Велев, Цонев, Рангелов, Ненов.

РЕЗЕРВИ: Митов, Димитров, Коен, Николов, Павлов, Валериев, Господинов.

КОНТУЗЕНИ: Пейчев, Киров

НАКАЗАНИ: няма

СТАДИОН "Христо Ботев"
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна