Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Иванов: "Подкрепям новото ръководство на ПОФК "Ботев" Враца"

Кметът на Враца Николай Иванов подкрепи декларацията на футболни деятели, които се обявиха миналата седмица в защита на новото оперативно ръководство на ПОФК "Ботев" /Враца/. На редовния си брифинг вчера градоначалникът, който е и председател на управителния съвет на клуба се обяви в подкрепа на спортния директор Валери Цветанов и старши треньора Тодор Гарев:

"Преди дни бе разпространена декларация в подкрепа на сегашното ръководство, към която аз се присъединявам. В момента то има нужда от това в тази тежка ситуация."

Николай Иванов допълни, че общината продължава да изпълнява задълженията си към футболния клуб. Той припомни, че "гласуваните от общинския съвет средства за ПОФК "Ботев" са предоставени, а управата за своя сметка извършва транспорта на всички футболни отбори всяка седмица - деца, юноши, мъже. Общината заплаща и разходите за ток и вода на стадиона,", уточни Николай Иванов.

Кметът на Враца припомни, че до провеждането общото събрание, което е на 22 ноември, той отговаря само за промени в трудово-правните взаимоотношения. За всичко останало Валери Цветанов има генерално пълномощно, включително за спортно-техническите неща.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна