Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 медала спечели "Кум Рьонг"

17 медала завоюваха състезателите от врачанския клуб “Кум Рьонг” в 13-тия Национален турнир по таекуон-до за купа "Стара Загора". В надпреварата участваха над 250 състезатели от всички клубове в страната.

Отлично в надпреварата се представи Радослав Димитров, който завоюва два златни медала на форма и спаринг в категория до 69 килограма при юношите. Съотборничката му Даниела Кочовска също се окичи със две златни отличия в дисциплините, но в надпреварата при девойките старша възраст до 64 килограма. На първо място в дисциплината форма се класира Емилия Емилова при девойките младша възраст, Християн Вълков при децата до 14 години и Веселин Иванов при мъжете. На спаринг без конкуренция бяха Виктория Евлогиева при девойките - младша възраст до 52 килограма, Марио Тодоров в категория +85 килограма. Със сребърни отличия от турнира в Стара Загора се завърнаха Христо Христов и Памела Габриел Петкова на спаринг и Владислав Стоев на форма. Към множеството отличия състезателите от клуб “Кум Рьонг” добавиха и пет бронзови медала на Веселин Иванов на форма, Владислав Стоев и Габриела Васева на спаринг и на Иван Бонев на спаринг и форма при децата.

В комплексното класиране при мъжете и жените възпитаниците на Илия Цветков спечелиха купа за второ място, а при юношите врачанските таекуондисти се наредиха на трета позиция.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна