Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят първенство по женски футбол в Северозапада

През последната година има интерес за развитието на женския футбол – тази тенденция открои Павлин Тодоров, треньор на двата клуба от Враца – "Ботев" и "Феникс". Той вярва, че в Северозападна България има реални условия за провеждането на регионално първенство с най-силните отбори от трите области – Видин, Монтана и Враца. За това говори интересът към спорта, практикуван и от дами, който през последните месеци е налице:

"Има интерес и той се дължи на желанието на БФС да развива женския футбол. Направиха се регионални първенства за девойки до 14 и до 17 години – това е пътят, по който трябва да се върви", смята Павлин Тодоров.

Радетелят на женския футбол във Врачанско допълни, че му предстои ново първенство – в Монтана, което трябва да се проведе в близките дни. През следващата есен той се надява да има и регионално първенство в Северозападна България:

"Занимавам се с женски футбол от 24 години във Врачанско. Благодаря за усилията и подкрепата на хората, които ми помагат, защото аз работя във Враца, а в Мездра, Бяла Слатина, Криводол, Козлодуй също имат желание да развиват женския футбол… През пролетта ще продължим да правим турнири, а от следващата есента ще можем да проведем и цялостно първенство."

По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна