Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Недялков изпраща успешна година

Снимка: facebook.com - личен профил на Борис Недялков

Поредна успешна състезателна година изпраща възпитаникът от Випуск 2012 година на ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин - Борис Недялков. Състезателят по кану-каяк на "Левски" взе участие в заключителната церемонията по закриване на тазгодишната програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол", по която бе стипендиант.

"Програмата "Спортни таланти" ми осигури допълнително финансиране, с което имах възможност да поема голяма част от разходите си по състезанията, както и за необходимото спортно оборудване. Целта е стимулиране на спортни таланти за постигане на още по-добри резултати. Изключително много им благодаря за връзката, която държаха с всеки един от нас стипендиантите през цялото време, както и за моралната подкрепа. Кандидатственето по програмата е изключително лесно. Попълва се формуляр и въз основа на успехите ти се прави подбор и съответно одобрение." каза за радио ВИДИН Борис Недялков.

През 2013 г. той спечели с едноместен каяк в две дисциплини – 1 000 и 2 000 м на състезание за олимпийската селекция, зае втора позиция на ЕРГО шампионат и същото място по време на двете селекции за европейско първенство. Боби Недялков е вицешапион от държавния отборен шампионат и първенец на двойка каяк. На сметката си има още сребърни медали на 500 м и на двойка каяк с Небойша Закич от международната регата "Каньо Золтан", същото отличие на едноместен каяк на 5 000 м, както и злато на 1 000 м и бронз на 500 м на двойка каяк с Любомир Тодоров от държавния индивидуален шампионат.

Цялото интервю с Борис Недялков може да чуете в прикачения файл!

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна