Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитникът на "Ботев" Враца Петър Альошев: "Уреждам си трансфер в чужбина"

Снимка: Жоро Александров

Централният защитник Петър Альошев по всяка вероятност няма да играе през пролетния полусезон за "Ботев", това съобщи бранителят на врачани, цитиран от пресцентъра на втородивизионния клуб. С това си действие обаче той успя да изненада неприятно шефовете и старши треньора си Бойко Величков. Альошев уточни, че си урежда трансфер в чужбина, но не пожела да посочи каква е дестинацията, към която поема. Защитникът има действащ договор с врачанския клуб до 30 юни 2014 година, което означава, че ако желае да смени отбора, някой трябва да плати за него транферна сума.

Спортно техническият директор на врачани Валери Цветанов съобщи, че е научил за плановете на бранителя на „Ботев” от медиите. "Никой не ми се е обаждал, за да ме информира, че Альошев напуска. В предварителните разговори, които проведохме с всеки един футболист, той заяви, че остава в отбора, но явно нещата са се променили", коментира Цветанов.

Наставникът на "Ботев" Бойко Величков също беше неприятно сюрпризиран от информацията за напускането на опитния бранител. „Когато говорих с всеки от наличните футболисти, той заяви, че има морален ангажимент към "Ботев" и твърдо остава напролет. Не мога да коментирам нещо, което се е случило без знанието ми и първо в медиите”, заяви по мобилния си телефон от Величков.

Ако напусне Враца, на Петър Альошев ще му е за трети път. Преди време той облече екипа на елитния тогава "Локомотив" от Мездра, а преди 2 години премина и в "Славия". След като не можа да се наложи при "белите", той се върна в родния си клуб. През миналата есен централният защитник вкара 4 гола, с което се превърна в топреализатор на врачани в "Б" група.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени