Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Еднократни помощи за бедни в края на зимата е водещото заглавие на вестник 24 часа. Според публикация на Стандарт 270 000 бедни ще получат по 30 лева еднократна помощ за сметките в края на отоплителния сезон.

Пропастта в заплатите в София и провинцията се разраства, съобщава Сега. Дори в големите градове вече трудно се намира работа, след като е отчетено немалко намаление на наетите в някои от тях, допълва изданието. Стандарт уточнява, че средната заплата за страната вече е 828 лева.

Нови 27 милиона лева бяха отпуснати от правителството за преодоляване на кризата с бежанската вълна и за мерки по присъединяването ни към Шенген, съобщава Труд. 

Агенция "Митници" тихомълком назначи седем регионални директори, пише Капитал Дейли. Двама от тях са работели за Агенцията по времето на тройната коалиция, а останалите са заемали по-ниски позиции в същите митнически управления, допълва изданието.

Кабинетът оцеля и при третия вот на недоверие, който ГЕРБ внесе заради провал в сектор "Сигурност", пише Труд. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в кулоарите, че е готов с нов вот на недоверие, но не съобщи темата, уточнява вестникът. За дясното ДПС е сложно да прави политика с БСП, казва в интервю за вестник 24 часа социологът Андрей Райчев.

Цветанов е патологичен лъжец - е водещо заглавие на вестниците Земя, Новинар и Телеграф. Делян Пеевски показа документ с 40 срещи с бившия вътрешен министър.

Няма да има задължително гласуване, уведомява на Преса. ДПС направи мощна атака да се отмени уседналостта в новия Изборен кодекс, чието разглеждане започва вчера. От движението поискаха да се запише, че може да се гласува по постоянен или настоящ адрес. ГЕРБ, БСП и "Атака" го отхвърлиха, посочва изданието.

Цветан Цветанов се закани да изнесе уличаващи факти за Борислав Сарафов, съобщава Преса. В Труд е публикувано интервю с бившия главен прокурор Борис Велчев. В прокуратурата няма преписка за Сарафов, казва в интервюто Велчев и допълва, че прокуратурата е под обстрел, защото е силна.

Без дребен шрифт в договорите, пише вестник Труд и уточнява, че промяната ще защитава възрастните и нискообразованите потребители.

Пласидо Доминго 40 години мечтаел да дойде в България, пише 24 часа. В интервю за вестника популярният оперен певец разказва за концерта, който предстои на 14-и февруари в София и за впечатленията му от България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна