Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първан Симеонов: АБВ прави предизборната борба по-интересна

Снимка: БГНЕС
Днес от "Галъп интернешънъл" ще представят данните от последното си проучване. В предаването "Преди всички" Първан Симеонов каза, че ако се съди по разбивките, които получават по темата "политическо самоопределение“, АБВ се ситуира по-дясно от БСП: АБВ се разполага в една ниша, в която БСП не е. Като че ли се потвърждават очакванията АБВ да разшири потенциала на левия сектор. Аз не бих казал, че инициативата на Георги Първанов пренарежда позициите в предизборната борба, но при всички положения прави предизборната борба по-интересна.

Първан Симеонов смята, че кампанията за евроизборите ще бъде фокусирана предимно във вътрешнополитически план. Според него е трудно да се каже кой точно ще спечели, а кампанията обещава да бъде инфарктна.

Управляващите не са в най-лесната си позиция и на мен ми се струва, че няма да пожалят сили и средства от всякакво естество срещу противниците си
  - ГЕРБ и АБВ. Това обещава гореща кампания, смята Първан Симеонов.

Водачите на листи също ще имат значение в предизборната кампания,
смята социологът. Той коментира и взаимните нападки между Цветан Цветанов и Делян Пеевски: Самото проговаряне на Пеевски, което не се е случвало от лятото насам, е знак, че ситуацията е нова, различна и любопитна. Тази словесна престрелка е скандална. Тя вероятно ще се отрази не само на Цветанов, а и на Цацаров, но вече се превръща в основно съдържание на нашия политически процес.

Според Първан Симеонов подобни словесни престрелки ще се чуват до европейските избори.

Цялото интервю на Борислава Борисова с Първан Симеонов можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени